Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Jouw online rechten als gebruiker

Laatste nieuws

  • Nieuwsartikel

Op woensdag 19 juni bracht de hoogste ambtenaar van de Europese Commissie op het gebied van Uitbreiding en nabuurschapsbeleid, Gert-Jan Koopman, een bezoek aan Den Haag.

  • Leestijd: 1 min
Meer inspraak
  • Nieuwsartikel

Voor de twee Europese burgerinitiatieven: “Luchtquota” en “Stop de vernietiging van videogames” kunnen de initiatiefnemers beginnen met handtekeningen verzamelen. De Europese Commissie heeft vandaag namelijk besloten om de twee Europese burgerinitiatieven te registreren.

  • Leestijd: 1 min
digitale euro

De Europese Commissie is onlangs met een nieuw voorstel gekomen voor een toekomstige digitale euro. Daarbij gaat het om basisvoorwaarden voor een digitale euro, die de Europese Centrale Bank in de toekomst kan uitgeven, als aanvulling op contant geld, dat in de omloop blijft. (Foto: ©Istock)

Aankomende evenementen

Kaart  van Nederland
Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Het voorzitterschap van de Raad rouleert tussen de EU‑landen en wisselt om de 6 maanden. Sinds 1 januari is België voorzitter van de Raad van de EU. De groene transitie is een van de zes prioriteiten waar samen aan wordt gewerkt.
waterstoftankstation om groen te reizen
Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.