Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie

Succesverhalen

In Nederland werken de EU, de overheid en het bedrijfsleven samen om bij te dragen aan een sterkere economie. Al deze projecten krijgen een zetje door EU-subsidies uit diverse fondsen.

Ziekenhuisbed

Dankzij EU-steun hebben Nederlandse ziekenhuizen o.a. personeel opgeleid zodat er meer personeel beschikbaar is voor de intensive care en de klinische zorg. Ook zijn er meer bedden aangeschaft. Wat belangrijk is voor patiënten wanneer ze zorg nodig hebben.

Diverse broden

Wist je dat er in Nederland ca. 600 ton brood per dag niet wordt verkocht? Dankzij een nieuw project wordt het niet verkochte brood verwerkt tot grondstof voor de productie van hoogwaardig desembrood voor de bakkerijsector.

Kanker bestrijden

De EU financiert een reeks veelbelovende onderzoeksprojecten op dit gebied, waaronder twee projecten om het risico op borstkanker bij vrouwen beter te kunnen vaststellen voor optimale screening en preventie - en zo vrouwenlevens te redden.

Visaf wordt schoenenleer

"Zo’n 45% van de vis wordt niet gebruikt. Dat is niet meer van deze tijd, zulke voedselverspilling", aldus Timo ter Voort van het bedrijf Living Foods.