Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Jouw online rechten

Wat verandert er voor jou door de nieuwe Europese internetwet?

Laatste nieuws

  • Nieuwsartikel

Binnenkort zijn er Europese verkiezingen. Wat gaat er daarna gebeuren in Europa? En welke koers zal de EU de komende jaren varen? Dat zijn de thema's die gisteren centraal stonden tijdens het debat 'De koers van Europa: op weg naar een strategische agenda' in Den Haag.

  • Leestijd: 1 min
Op 24 februari 2022 vielen Russische troepen Oekraïne binnen. De EU en haar bondgenoten steunen Oekraïne vanaf dag één. "We steunen Oekraïne zolang als dat nodig is", aldus Ursula von der Leyen, EC-voorzitter. ( Deze foto is gemaakt door Yuriy Dyachyshyn/AFP via Getty Images).
digitale euro

De Europese Commissie is onlangs met een nieuw voorstel gekomen voor een toekomstige digitale euro. Daarbij gaat het om basisvoorwaarden voor een digitale euro, die de Europese Centrale Bank in de toekomst kan uitgeven, als aanvulling op contant geld, dat in de omloop blijft. (Foto: ©Istock)

Aankomende evenementen

Kaart  van Nederland
Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Het voorzitterschap van de Raad rouleert tussen de EU‑landen en wisselt om de 6 maanden. Sinds 1 januari is België voorzitter van de Raad van de EU. De groene transitie is een van de zes prioriteiten waar samen aan wordt gewerkt.
De stembus
Op 6 juni 2024 kun je in Nederland naar de Europese stembus gaan voor een nieuw Europees Parlement. Ontdek waar de verkiezingen over gaan en hoe het werkt. Samen staan we sterker in de EU.
waterstoftankstation om groen te reizen
Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.