Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Jouw online rechten

Wat verandert er voor jou door de nieuwe Europese internetwet?

Laatste nieuws

Reiziger met een koffer
  • Nieuwsartikel

Wist je dat gezichtsbepalende plekken in Nederland zoals wegen en gebouwen tot stand zijn gekomen met behulp van een lening van de Europese investeringsbank? Wij kozen er een paar uit en zullen die de komende weken met je delen. Deze keer: de Hogesnelheidslijn (HSL-Zuid).

  • Leestijd: 1 min
Strip met medicijnen
  • Nieuwsartikel

Het aantal gevallen van de geslachtsziekte gonorroe is in twee jaar tijd met bijna de helft toegenomen, vooral onder jongvolwassenen. Bij de behandeling van deze ziekte zorgt toegenomen resistentie voor problemen. De EU draagt daarom financieel bij aan de ontwikkeling van nieuwe anbiotica.

  • Leestijd: 2 min
digitale euro

De Europese Commissie is onlangs met een nieuw voorstel gekomen voor een toekomstige digitale euro. Daarbij gaat het om basisvoorwaarden voor een digitale euro, die de Europese Centrale Bank in de toekomst kan uitgeven, als aanvulling op contant geld, dat in de omloop blijft. (Foto: ©Istock)

Aankomende evenementen

Kaart  van Nederland
Europa in jouw buurt

EU locaties in jouw buurt

Focus op

Het voorzitterschap van de Raad rouleert tussen de EU‑landen en wisselt om de 6 maanden. Sinds 1 januari is België voorzitter van de Raad van de EU. De groene transitie is een van de zes prioriteiten waar samen aan wordt gewerkt.
waterstoftankstation om groen te reizen
Wist je dat de Nederlandse overheid, de EU en het bedrijfsleven samenwerken om bij te dragen aan een sterkere economie? Bekijk de EU-gefinancierde initiatieven in Nederland.

Uitgelicht

Een overzicht van (online) lesmateriaal over Europa voor het basisonderwijs. Kosteloos te bestellen. Dagelijks komen kinderen met de EU in aanraking, via onderwerpen als oorlog en samenwerking, energie en klimaatverandering. Dit materiaal maakt lesgeven hierover leuker, simpeler en aantrekkelijker.

Laat jouw leerlingen kennis maken met het Europese besluitvormingsproces door ze zelf de onderhandelingen te laten doen. Het rollenspel gaat over de Europese chocoladerichtlijn. Geschikt vanaf de laatste klassen voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten en bedrijven.