Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel12 mei 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Frans Timmermans op werkbezoek in Nederland voor o.a. de World Hydrogen Summit en Dutch Innovation Days

Uitvoerend vicevoorzitter Frans Timmermans bezocht op 11 en 12 mei Rotterdam en Enschede.

v.l.n.r EC-voorzitter Frans Timmermans, prins Abdulaziz bin Salman Al-Saud minister van Energie Saudi-Arabië en  minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens
v.l.n.r: EC-voorzitter Frans Timmermans, minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens en prins Abdulaziz bin Salman Al-Saud minister van Energie Saudi-Arabië.
Foto gemaakt door Marzia Cosenza voor de Europese Commissie.

Uitvoerend vicevoorzitter Frans Timmermans bezocht op 11 en 12 mei Rotterdam en Enschede. Zijn bezoek aan Rotterdam op 11 mei stond in het teken van waterstof. Hij hield een speech bij de World Hydrogen Summit, sprak met vertegenwoordigers van de Rotterdamse haven en bezocht in Schiedam het Battolyser Systems office.

Op 12 mei in Enschede sprak de commissaris bij de 61e Dies Natalis van de Universiteit Twente over de groene transitie van de EU. Daarnaast gaf hij een interview bij de Dutch Innovation Days over de Europese Green Deal, sprak hij met studententeams van de Universiteit Twente en bezocht hij verschillende faciliteiten van deze universiteit. Hij ging met onderzoekers in gesprek over het nieuwe klimaatcentrum daar.  Ook liet hij zich informeren over over parkeerplaatsen, die de opwekking van zonne-energie en batterijopslag combineren tot één geïntegreerd energiesysteem.

 

Timmermans in de Rotterdamse zaal.
Op bezoek in de Rotterdamse haven.
Foto gemaakt door Marzia Cosenza voor de Europese Commissie.

 

 

een interview
Het interview over de Europese Green Deal met wetenschapsjournalist Anna Gimbrère.

 

 

Timmermans bij de universiteit

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
12 mei 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland