Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie

Filteren op

Nieuws (634)

RSS
Resultaten 1 tot en met 10
  • Nieuwsartikel

EU-coronaherstelfonds: wat is er na 3 jaar bereikt en hoe nu verder?

Het EU-coronaherstelfonds (NextGenerationEU), is 3 jaar geleden gelanceerd om de lidstaten te helpen om economisch sterker uit de crisis te komen na de pandemie. Wat is er al bereikt en hoe moet het nu verder? Vandaag heeft de Commissie de tussentijdse evaluatie gepresenteerd.

  • Nieuwsartikel

De Europese Commissie neemt TikTok onder de loep

De Europese Commissie start een formeel onderzoek naar TikTok, de videoapp die miljoenen kinderen en tieners bereikt. TikTok zou de regels voor online bescherming van minderjarigen moeten naleven volgens de nieuwe internetwet.

TV repareren
  • Nieuwsartikel

Europa heeft meer Repair Cafés nodig

Repair Cafés zijn mateloos populair in ons land. Je kan hier vaak gratis terecht om je kapotte spullen te laten maken. Onder vrijwilligers van deze cafés zijn er zorgen over goedkope apparaten die slecht te repareren zijn vanwege het ontbreken van losse onderdelen. EU is met een oplossing gekomen.

  • Nieuwsartikel

Van Brussel hoeft de viskraam ‘s nachts niet weg

Een visboer in de gemeente Nissewaard moet onder een nieuw vergunningsstelsel iedere avond zijn kar verplaatsen naar een andere locatie. In tegenstelling tot de berichtgeving is dit echter geen verplichting die wordt opgelegd door Europese regelgeving, maar een keuze van de gemeente zelf.

  • Nieuwsartikel

Nieuwe klimaatdoelen Europa zijn een logische volgende stap

De Europese Commissie heeft de EU-landen geadviseerd om per 2040 de uitstoot van broeikasgassen met 90 % te verlagen. Dit is geen poging van Europa om de lat nog hoger te leggen op het gebied van klimaat. Wel is het een logische tussenstap op weg naar een klimaatneutrale samenleving.

  • Nieuwsartikel

Klimaatneutrale samenleving: de Commissie wil 90% minder uitstoot tegen 2040

Tegen 2050 zal de EU klimaatneutraal zijn. Om dat te bereiken, hebben de EU-landen zich ertoe verbonden om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55% te verminderen t.o.v.1990. Maar wat gebeurt er daarna? De Commissie is met een nieuwe aanbeveling gekomen voor 90% minder uitstoot tegen 2040.