Nieuwkomers aan het werk in Utrecht
Het doel van het project U-Match is om 3 nieuwe leerwerktrajecten voor statushouders op te zetten.U-match is van start door de Europese subsidies uit het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF). Het gaat om bedrijven die met te weinig werknemers worstelen, in regio Utrecht. Zo draaien nieuwkomers zo snel mogelijk mee in onze samenleving, gecombineerd met hun inburgeringstraject.
Breder aanbod van leerwerktrajecten bij sectoren
Naast meer nieuwe krachten op de banenmarkt leveren duale projecten bij inburgeraars tijdswinst op. Ze leven korter in de bijstand. Ook doen ze sneller mee in de maatschappij, doordat ze een netwerk opbouwen en beter zijn voorbereid voor het Nederlandse werkveld. De wens is om in de toekomst een structureel breed aanbod van leerwerktrajecten bij sectoren aan een grote groep nieuwkomers aan te bieden. Daarna wordt er onderzocht of deze aanpak landelijk kan worden ingezet.
Het mobiliteitsbedrijf Transdev Nederland is de 1e partner in dit nieuwe project. Door de leerwerktrajecten werken statushouders al tijdens het inburgeren gericht en versneld naar een vaste baan. Ook wordt zo het personeelstekort aangepakt.
Personeelstekort in het vervoer verminderen
“U-Match sluit prachtig aan bij onze wensen als werkgever. Als mobiliteitsbedrijf zijn we onderdeel van de samenleving en verzorgen we elke dag weer: openbaar vervoer, doelgroepenvervoer en dringende zorg. Maar het is natuurlijk geen geheim dat ook onze bedrijfstak te maken heeft met personeelstekort. Zelf hebben we al op kleine schaal statushouders opgeleid tot chauffeur. Deze collega’s zijn blij dat ze een zinvolle bijdrage leveren aan onze maatschappij en wij zijn blij met deze betrokken medewerkers. Samen met U-Match gaan we een stap verder en met de statushouders en Transdev versnellen en verbeteren”, aldus de directeur HR van Transdev Nederland, Minke Jansma, die blij is met dit initiatief.
Lees het volledige verhaal op de website www.europaomdehoek.nl. Deze site toont in één oogopslag wat er om de hoek gebeurt met Europees geld.