Skip to main content
Vertegenwoordiging in Nederland logo
Vertegenwoordiging in Nederland

Nederland ontwikkelt digitale aanpak voor het onderhoud van gebouwen

Efficiënter onderhoud van Nederlandse gebouwen met behulp van drones, sensoren en kunstmatige intelligentie.

Drone ingezet voor onderhoud van gebouwen
©Aeroscan
©Aeroscan

Het project ‘Façade Service Application’ (FaSA), dat met behulp van EU-financiering in Nederland werd ontwikkeld, brengt een revolutie teweeg in het onderhoud van gebouwen door het gebruik van sensoren, drones en kunstmatige intelligentie. De kosten worden hiermee verlaagd en woon- en werkruimte wordt beter betaalbaar.

Gezondheid en veiligheid
Het onderhoud van gebouwen heeft een aanzienlijke invloed op de gezondheid, betaalbaarheid en duurzaamheid van de kantoren, woningen en andere gebouwen waarin we onze tijd doorbrengen. Traditionele benaderingen van onderhoud van gebouwen richten zich echter meestal op de korte termijn. Dit leidt tot hogere onderhoudskosten op lange termijn en een algemene verslechtering van de componenten van gebouwen – een verslechtering die nieuwe gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich meebrengt die door extra onderhoud moeten worden aangepakt.

Met FaSA wordt niet alleen de huidige staat van gebouwen in kaart gebracht. Dankzij het gebruik van slimme algoritmen worden ook toekomstige onderhoudseisen voorspeld. Meer weten? Lees verder op de speciale website.