Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland

Pagina van het hoofd van de Vertegenwoordiging

"Als de pandemie één ding heeft onderstreept, dan is het wel dat Europa sterk genoeg is om elkaar in nood te helpen en dat we, als we dat doen, een wereldspeler kunnen zijn".

Maak kennis met...


Didier Herbert komt uit België en werkt bijna 35 jaar bij de Europese Commissie. Sinds 2019 is hij het hoofd van de vertegenwoordiging van de Commissie in Nederland, in het Huis van Europa in Den Haag:

"Hier peilen we nationale sentimenten over voorstellen die wij eventueel doen, geven die door aan onze collega's in Brussel en proberen omgekeerd de voorstellen van de Commissie te vertalen naar de Nederlandse context. Dit doen we op verschillende manieren voor de diverse doelgroepen als de pers, het publiek, politieke contacten etc.

Zo informeren we de Nederlandse burgers over wat de EU voor hen doet door diverse multimedia campagnes. Bezoekers die vragen hebben over Europa of die meer willen weten over de invloed van EU op het dagelijkse leven, kunnen ook bij ons terecht in ons infopoint of de andere informatiecentra in Nederland. Daarnaast zijn bezoekers van harte welkom bij onze Europa evenementen om met ons in gesprek te gaan en hun ideeën te delen over de toekomst en de Europese samenleving.

We zijn er ook voor journalisten die meer willen weten over EU-kwesties in Nederland. Ze kunnen contact met ons opnemen voor persvragen. Ten slotte  kunnen organisaties bij ons terecht om zalen te huren voor debatten over Europese thema's. Op deze wijze willen we in het Huis van Europa in Den Haag een ontmoetingsplaats zijn voor het debat over Europa."

 

Curriculum vitae (cv)

 1. Directeur
  Hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie (EC) in Nederland

  2019 - heden

   

 2. Voorzitter
  Raad voor Regelgevingstoetsing, EC

  2016 - 2019

 3. Directeur
  Directoraat Interne markt, Industrie, Ondernemerschap en MKB (a.i.), EC

  2011-2016

 4. Afdelingshoofd
  Diverse afdelingen, EC

  2000 –2011
  Afdelingen: 1.Interne Markt 2.Coördinatie Industriebeleid, 3. Duurzaamheid, Klimaat en Energie.

 5. Medewerker
  Kabinet van Vicevoorzitter Martin Bangemann, EC

  1993 –2000

 6. Ambtenaar
  Directoraat Buitenlandse Betrekkingen, EC

  1989 – 1993

 7. Diversen
  Lector EUI Florence, EPHEC & reserve officier Belgisch Leger, Veldartillerie

   Opleiding: Rechten, economie (Leuven, Saarbrücken, Insead, Harvard)

Nieuwsbrief abonneren?

Op de hoogte blijven van Europese ontwikkelingen die belangrijk zijn voor Nederland? Abonneer je op de wekelijke elektronische nieuwsbrief.