Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland
Nieuwsartikel28 februari 2023Vertegenwoordiging in Nederland

Zet jouw EU-project in het zonnetje en ding mee met de REGIOSTARS Award 2023

Heb jij een vernieuwend project dat bijdraagt aan de lokale, groene economie en wil je andere Europese regio’s daarmee inspireren? Meld je aan voor de Europese REGIOSTARS Award 2023.

Logo REGIOSTARS Award 2023

Dit is een jaarlijkse Europese excellentie prijs. Daarmee wil de Commissie laten zien hoe inspirerende, lokale projecten met EU-steun een belangrijke bijdrage leveren aan een slimme, groene economie in de regio’s.

REGIOSTARS is een wedstrijd die sinds 2008 jaarlijks wordt georganiseerd door de Europese Commissie. In de loop van de jaren is Regiostars uitgegroeid tot een Europees keurmerk voor door de EU gefinancierde projecten die laten zien hoeveel effect regionale ontwikkeling kan hebben en hoe inclusief dit kan zijn. Dit jaar is de wedstrijd vernieuwd.

Vanaf dit jaar worden de REGIOSTARS toegekend aan projecten in zes categorieën:

  • Categorie 1) Een Competitief en slim Europa
  • Categorie 2) Een groen Europa  
  • Categorie 3) Een verbonden Europa
  • Categorie 4) Een social en inclusief Europa  
  • Categorie 5) Een Europa dat dichter bij de burger staat
  • Categorie 6) Thema van het jaar (in 2023: Europees Jaar van de Skills)

REGIOSTAR-projecten dragen oplossingen aan voor gemeenschappelijke uitdagingen en benutten daarbij alle mogelijkheden. Zo inspireren REGIOSTARS de Europese regio's om steeds impactvoller regionaal EU-beleid te voeren. 

Projecten uit alle EU-regio’s kunnen worden ingediend. De deadline hiervoor is 31 mei 2023.

Dien nu een project in! Klik hiervoor eerst op ‘Log in’ en maak een profiel aan op de speciale website.

In de Guide to applicants (gids voor aanvragers) vind je meer informatie: een gedetailleerde beschrijving van de prijscategorieën, de criteria om in aanmerking te komen en geselecteerd te worden, evenals praktische informatie over de aanvraagprocedure. 

Prijzen

De winnaars zullen een REGIOSTARS-trofee ontvangen uit handen van Ferreira, de EU-commissaris voor Cohesie en Hervormingen tijdens een ceremonie in Brussel. Daarna zal de Commissie lokale minicampagnes organiseren in samenwerking met de winnaars en de beheersautoriteiten, die in betreffend EU-land het subsidiepotje beheren.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
28 februari 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland