Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel8 augustus 2023Vertegenwoordiging in Nederland

Word gastspreker en sluit je aan bij het Team Europe Direct-netwerk in Nederland

Ben je een communicator met voldoende kennis van EU en vind je het leuk om deel te nemen aan het publieke debat over de Europese Unie in Nederland? Dan is het lidmaatschap van Team Europe Direct misschien wat voor jou.

mensen die met de EU-vlag zwaaien
©iStock

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie (gevestigd in Den Haag) wil in Nederland haar publieksactiviteiten over de EU en het beleid uitbreiden en het publieke debat over de Europese Unie stimuleren.

Daarom richt de Vertegenwoordiging het Team Europe Direct op. Dat is een netwerk van onafhankelijke, inspirerende en ervaren communicatoren die voldoende kennis hebben van de EU om de activiteiten en de toegevoegde waarde van de EU aan een breed publiek uit te leggen.

De leden van het Team Europe Direct werken nauw samen met de Vertegenwoordiging maar spreken niet namens de Europese Commissie, ze zijn onafhankelijk. Ze verstrekken hun publiek gefundeerde, objectieve en feitelijke informatie over de Europese Unie om hen aan te moedigen actief aan de Europese democratie deel te nemen. De leden van het netwerk handelen op basis van hun EU-expertise als communicator, spreker of evenementanimator, moderator of facilitator, en zijn ook aanwezig op sociale media en/of, voor zover mogelijk, interageren met de media.

Nu al enthousiast? Nog meer informatie over het doel en de werking van Team Europe Direct in Nederland vind je hieronder in de uitnodiging. En als je lid wil worden dan staat daarin de sollicitatieprocedure uitgelegd.  De sluitingsdatum is voorbij.  De procedure is gesloten.

8 AUGUSTUS 2023
Uitnodiging met verlengde sluitingsdatum
Nederlands
(403.26 KB - PDF)
Downloaden

 

.

Bijzonderheden

Datum publicatie
8 augustus 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland