Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel7 juni 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Nederlandse Van Iperen International B.V. wint een Europese LIFE Award 2023 met plantaardige bio stimulant voor duurzamere landbouw

Het Nederlandse bedrijf Van Iperen International B.V. heeft een groene EU-prijs gewonnen voor de ontwikkeling van nieuwe biostimulanten om landbouw duurzamer en klimaatresistent te maken.

duurzame landbouw
LIFE18 ENV/NL/000043/Van Iperen International. All rights reserved. Licensed to the European Union under conditions.

Met het project LIFE Plants for Plants won de producent in de categorie milieu. LIFE Plants for Plants is een Europees project dat groene subsidie van de Commissie heeft gekregen via LIFE, het EU-subsidieprogramma voor milieu en klimaatactie.

 30% minder waterverbruik en minder bestrijdingsmiddelen

LIFE Plants for Plants ontwikkelde nieuwe plantaardige bio-stimulanten voor de conventionele landbouw. Het team werkte in zes Europese landen - Nederland, Polen, Kroatië, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk - en produceerde drie nieuwe bio-stimulanten op proefschaal en testte ze op verschillende gewassen in verschillende klimatologische omstandigheden. De nieuwe biologische producten leidden tot waterbesparingen van ongeveer dertig procent in geïrrigeerde gewassen en verminderden het gebruik van fungiciden en fosfor met wel een derde. Het team werkte aan het veranderen van de houding van boeren over bio-stimulanten o.b.v. planten om hun gewassen beter bestand te maken tegen klimaatverandering en ziekten.

Lees verder voor meer informatie over andere inspirerende projecten.

Bijzonderheden

Datum publicatie
7 juni 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland