Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel19 januari 2024Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Nederlandse finalist Tramhaus grijpt naast de EU-muziekprijs

Gisteren was de EU-prijsuitreiking voor aanstormende talenten op het Eurosonic Festival in Groningen.Tramhaus, de Nederlandse post-punkband was in de race voor de Music Moves Europe Award maar is helaas niet in de prijzen gevallen.

Dit zijn de winnaars van de Europese aanmoedigingsprijs voor aanstormende talenten 2024:

  • Yunè Pinku (Ierland
  • Bulgarian Cartrader (Bulgarije)
  • Giift (Denemarken)
  • freekind(Slovenië)
  • Ralphie Choo (Spanje)

Zaho de Sagazan (Frankrijk) ging naar huis met de prestigieuze Grote Juryprijs en de Publieksprijs. Ze kreeg de meeste online stemmen van muziekliefhebbers uit heel Europa en daarbuiten. Alle artiesten bekijken/beluisteren.

EU steunt aanstormend talent

Music Moves Europe Awards is een EU-initiatief om nieuwe artiesten uit heel Europa te ondersteunen en hen te begeleiden op weg naar een internationale carrière. Verschillende artiesten die nu erkend worden op het internationale podium wonnen de EU-award in het verleden. Voorbeelden hiervan zijn: Afrojack, Naaz, Adele, Stromae, Dua Lipa, Rosalía etc. Vorige winnaars bekijken. Deze awards worden mede gefinancierd uit het EU-fonds Creative Europe, dat de cultuursector in Europa steunt.

Geldbedrag, tourvoucher en Deezer-sessie

De ceremonie telt in totaal 7 prijzen. Alle 5 winnaars van de Music Moves Europes Award krijgen  €10.000. De winnaar van de Grote Jury Award krijgt behalve €10.000 ook een groene tourvoucher ter waarde van €5.000. De winnaar van de Publieksprijs ontvangt een prijs van € 5.000 en een uitnodiging om een Deezer-sessie op te nemen. Meer over de awards.

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
19 januari 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland