Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel20 december 2021Vertegenwoordiging in Nederland

Nederland krijgt bijna 10 miljoen aan groene EU-subsidie om het land klimaatbestendig te maken

Het LIFE-programma is het financieringsinstrument van de EU voor milieu- en klimaatactie. Het programma loopt al sinds 1992 en heeft zowel binnen als buiten de EU al meer dan 5 500 projecten medegefinancierd.

Sustainable farming

De projecten die EU-subsidie krijgen dragen eraan bij om van Europa een klimaatneutraal continent te maken tegen 2050 en om de biodiversiteit in Europa te herstellen.

In december 2021 heeft een consortium van meer dan 20 Nederlandse organisaties (van het Rijk, provincies, waterschappen, gemeenten, GGD-en en LTO Noord) een Europese LIFE-IP-subsidie ontvangen. Het bedrag van bijna 10 miljoen euro is bestemd voor het programma LIFE-IP NASCCELERATE (afgekort LIFE-IP NAS) dat zes jaar gaat duren: van 2022 tot 2027. Het doel van het programma is het versnellen van de uitvoering van de Nationale Klimaatadaptatiestrategie (NAS) en het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie (DPRA). Voor het programma LIFE-IP NAS is in totaal 17 miljoen euro nodig. De betrokken organisaties dragen zelf ruim 7 miljoen euro bij. Deze infographic illustreert  hoe eraan gewerkt wordt  om Nederland klimaatbestandig te maken.

Meer weten? Lees verder.

Bron: RIVM

Bijzonderheden

Datum publicatie
20 december 2021
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland