Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel31 juli 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Modehuis Pierre Cardin riskeert een boete door mogelijke overtreding EU-concurrentieregels

Het Franse modehuis Pierre Cardin en de Duitse licentiehouder Ahlers hebben mogelijk de EU-concurrentieregels overtreden. De Europese Commissie in Brussel heeft de eerste bevindingen bekend gemaakt.

Een illustratieve foto van kleding aan een kledingrek
© iStock

De Commissie vreest dat Pierre Cardin en Ahlers al meer dan tien jaar concurrentieverstorende verkoopafspraken hebben gemaakt en gecoördineerd. Dat om de mogelijkheden van andere licentienemers van Pierre Cardin en hun klanten zowel offline als online kleding te beperken.

"Consumenten in de EU moeten kunnen shoppen voor de beste deals. Onze zorg is dat de licentie- en distributiepraktijken van Pierre Cardin en Ahlers, de grootste licentiehouder, ervoor kunnen zorgen dat consumenten niet kunnen profiteren van lagere prijzen en een grotere keuze aan kleding",aldus Margrethe Vestager, uitvoerend vicevoorzitter, mededingingsbeleid.   

De betrokken partijen kunnen zich nog verdedigen bij de Europese Commissie. Als definitief blijkt dat de EU-regels zijn geschonden dan kan de Commissie deze handelswijze verbieden en een Europese boete opleggen. Zo’n boete is maximaal 10 % van de jaarlijkse wereldwijde omzet van elk van de ondernemingen. Meer weten? Lees het volledige persbericht.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
31 juli 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland