Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel1 juni 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Limburg krijgt 54 miljoen euro extra aan Europese steun voor duurzaamheid

Het Limburgs Energiefonds (LEF) ontvangt een tweede investering van de EIB, ter waarde van €54 miljoen, waarmee de totale waarde van het fonds op €169 komt.

hernieuwbare energie
©iStock

Het geld is bedoeld als een stimulans voor meer initiatieven op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking, de circulaire economie en de sanering van asbest.

De investering wordt gesteund door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), de hoofdpijler van het Investeringsplan voor Europa. Deze is in het leven geroepen om de investeringen in de EU aan te zwengelen voor groei en werkgelegenheid.

 “Dit is prachtig nieuws voor de klimaat- en energietransitie in Limburg en Nederland. Het Limburgs Energiefonds kan met deze extra financiering meer hernieuwbare energiecapaciteit realiseren, energiebesparingsprojecten ondersteunen en de verdere ontwikkeling van de circulaire economie versnellen. Het LEF maakt slim gebruik van Europese investeringen en ik moedig andere provincies en regio’s aan hun voorbeeld te volgen”, aldus Frans Timmermans (uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie).

In 2017 ontving LEF als eerste energiefonds in Nederland een investering van de European Investment Bank (EIB). De 54 miljoen euro komt daar bovenop.

Meer weten? Lees het volledige persbericht op de website van de Europese Investeringsbank.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
1 juni 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland