Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel9 mei 2022Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Inspraak: 49 voorstellen van burgers over EU nu officieel overhandigd aan de EU

Het verslag met 49 voorstellen van burgers over de toekomst van Europa is officieel overhandigd aan de EU tijdens een slotevenement in Straatsburg op 9 mei 2022.

Verslag met voorstellen van burgers voor de EU
Het eindverslag met 49 voorstellen voor de EU

Burgers van de Europese en nationale burgerpanels hebben er de belangrijkste boodschappen van de 49 voorstellen gepresenteerd.

Het eindverslag is overhandigd aan de voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola, de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de president van de Franse Republiek Emmanuel Macron voor de EU-landen.

EC-voorzitter von der Leyen over aanbevelingen van de burgers

 

“.. Deze conferentie heeft duidelijke taal gesproken. En het verheugt mij zo velen van u hier vandaag te zien. Met uw 49 voorstellen en meer dan 300 maatregelen hebt u een visie uitgetekend voor een Europa dat doet wat het belangrijkst is, dat het leven van alledag beter helpt maken, dat niet beperkt blijft tot één plaats maar aan uw zijde staat wanneer u het nodig hebt. Over alledaagse prioriteiten - zoals de lucht die we inademen en het voedsel dat we eten, het onderwijs dat we onze kinderen geven en de huizen waarin we hen opvoeden..”, aldus von der Leyen tijdens haar speech.

Vervolgstappen
Met het eindverslag komt er een einde aan het eenjarige traject van inspraakrondes in de hele EU door burgerdialogen met burgerpanels over de toekomst van Europa. Het verslag is hier te vinden. In het najaar komt de EU met feedback. Meer informatie daarover volgt later.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
9 mei 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland