Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel1 februari 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Het Green Deal-plan voor de industrie: een leidende rol voor de klimaatneutrale industrie van de EU

De Europese Commissie is met een Green Deal-plan voor de industrie gekomen. Het is erop gericht om het concurrentievermogen van de klimaatneutrale industrie in de EU te versterken. Ook ondersteunt het een snelle transitie naar klimaatneutraliteit.

Circular economy - recycling of wood waste

Het plan heeft tot doel om een omgeving te scheppen die gunstiger is voor het opschalen van de capaciteit van de EU om de klimaatneutrale technologieën en producten te fabriceren. Wat nodig is om de ambitieuze klimaatdoelen van Europa te halen.

Het plan bouwt voort op eerdere initiatieven en steunt op de sterke punten van de Europese markt. Het is een aanvulling op de lopende inspanningen door de Europese Green Deal (voor een klimaatneutraal Europa) en REPowerEU (voor betaalbare, veilige en duurzame energie). Het plan is op vier pijlers gebaseerd:

  • snellere toegang tot financiering
  • het verbeteren van vaardigheden voor groene banen
  • wereldwijde samenwerking; open handel voor veerkrachtige toeleveringsketens
  • een voorspelbaar en vereenvoudigd regelgevingskader

"We hebben nu een unieke kans om door snel, ambitieus en doelgericht op te treden de industriële voortrekkersrol van de EU in de snel groeiende sector van klimaatneutrale technologie veilig te stellen. Europa is vastbesloten het voortouw te nemen bij de revolutie op het gebied van schone technologie. Voor onze bedrijven en mensen betekent dit dat vaardigheden worden omgezet in hoogwaardige banen en dat innovatie wordt omgezet in massaproductie, dankzij een eenvoudiger en sneller kader daarvoor. Een betere toegang tot financiering zal onze belangrijkste industrieën voor schone technologie in staat stellen snel op te schalen”, aldus Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie: “

Meer weten? Lees het volledige persbericht voor uitgebreide informatie.

Bijzonderheden

Datum publicatie
1 februari 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland