Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel17 juli 2023Vertegenwoordiging in NederlandLeestijd: 1 min

Frans Timmermans herdenkt slachtoffers van de wereldwijde klimaatcrisis o.a. in Valkenburg

Uitvoerend vicevoorzitter,Timmermans heeft op 15 juli Valkenburg (Nederland), Chaudfontaine (België) en Eschweiler (Duitsland) bezocht. Zijn bezoek stond in het teken van de herdenking van de slachtoffers van overstromingen in 2021.

Een minuut stilte en kranslegging in België

In de ochtend heeft de commissaris Chaudfontaine in België bezocht, waar hij onder andere bij een tentoonstelling over de overstromingen is geweest. Ook heeft hij met slachtoffers gesproken. Hij nam een minuut stilte in acht en heeft een krans gelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

In gesprek met slachtoffers en hulpverleners in Duitsland

Aan het begin van de middag bezocht Timmermans in het Duitse Eschweiler, het St. Antonius ziekenhuis. Daar heeft hij met slachtoffers en hulpverleners gesproken. Het ziekenhuis is tijdens de overstromingen hevig beschadigd.

Timmermans op werkbezoek in Duitsland n.a.v schade door overstroming
Timmermans in Duitsland, deze plek was door overstromingen hevig beschadigd.
© Europese Commissie, fotograaf Anthony Dehez

Valkenburg: in gesprek met Limburgse jongeren over klimaatverandering

Commissaris Timmermans in gesprek met 50 Limburgse jongeren.
Commissaris Timmermans in gesprek met 50 Limburgse jongeren.
© Europese Commissie, fotograaf Anthony Dehez

Het laatste bezoek van de dag vond plaats in Valkenburg in Nederland. Hier ging de commissaris in gesprek met 50 Limburgse jongeren over hoe zij een rol kunnen spelen om klimaatverandering tegen te gaan en toekomstige overstromingen te voorkomen. Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul en de gedeputeerden Elianne Demollin-Schneiders en Jasper Kuntzelaers van de provincie Limburg waren eveneens aanwezig. Het evenement vond plaats in samenwerking met Studio Europa Maastricht en de gemeente Valkenburg aan de Geul.
 

groepsfoto, poseren met logo Studio Europa Maastricht
Frans Timmermans met de Limburgse jongeren, burgemeester Daan Prevoo en wethouder Niels Dauven van Valkenburg, gedeputeerden Elianne Demollin-Schneiders en Jasper Kuntzelaers van de provincie Limburg, medewerkers van Studio Europa Maastricht en medewerker
© Studio Europa Maastricht

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
17 juli 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland