Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel27 maart 2023Vertegenwoordiging in Nederland

EU looft Europese prijs uit voor de beste biologische projecten in de EU

Vind je dat biologische producten in de EU beter betaalbaar en/of verkrijgbaar moeten zijn? Ben je zelf ook betrokken bij een vernieuwend en duurzaam project en wil je dit met de de hele EU delen voor meer zichtbaarheid?

biologische keuzes

Meld je dan aan voor de EU-prijzen voor de biologische sector! Ben je een biologische landbouwer of vertegenwoordig je een stad/regio die biologische maaltijden aan patiënten of leerlingen verstrekt? Of bevorder je de biologische productie op een andere manier? Vertegenwoordig je een bedrijf in de biologische voedselketen met een unieke aanpak? Dan kun je meedingen naar een van deze prijzen:

  • Categorie 1: Beste vrouwelijke biologische landbouwer en beste mannelijke biologische landbouwer

  • Categorie 2: Beste biologische regio

  • Categorie 3: Beste biologische stad

  • Categorie 4: Beste biologisch biodistrict

  • Categorie 5: Beste biologische kleine of middelgrote onderneming

  • Categorie 6: Beste detailhandelaar in biologische voedingsmiddelen

  • Categorie 7: Beste biologisch restaurant

Als het aan de Commissie ligt, is 25% van de landbouwgrond in de EU in 2030 biologisch en gaat de biologische aquacultuursector sterk groeien. Biologische productie speelt een sleutelrol bij het behalen van de klimaatdoelen. Als mensen meer biologische producten kopen dan gaat de productie ook om hoog. Om de meest innovatieve spelers in het zonnetje te zetten is de Commissie met deze aanmoedigingsprijs gekomen. Reageren kan t/m 14 mei 2023.

De winnaars worden op 25 september 2023 in het zonnetje gezet tijdens een awardshow in Brussel.  De Commissie organiseert deze awards in samenwerking met diverse EU-partners. Meer weten? Lees verder op de speciale website.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
27 maart 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland