Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland
Nieuwsartikel12 september 2022

#DiscoverEU nieuwe ronde voor jongeren om een gratis Interrail Pass aan te vragen

Binnenkort kunnen jongeren weer kans maken op een van de 35.000 gratis treinpassen om door Europa te reizen en diverse culturen te ontdekken. Dit kan gedurende maximaal 30 dagen in de periode van 1 maart 2023 tot 29 februari 2024.

Ontdek Europa met een gratis Interrail Pass
Europa ontdekken
AV Dienst EC

Met het initiatief DiscoverEU wil de Europese Commissie 18-jarigen de kans bieden om Europa te ontdekken. Denk aan nieuwe culturen, vriendschappen en indrukwekkende landschappen met een verscheidenheid aan steden en dorpen in Europa. Het initiatief verbindt jongeren die elkaar nooit eerder hebben ontmoet. Sinds de start van DiscoverEU in juni 2018 hebben meer dan 165 000 jongeren een reispas gekregen.


Meedoen?

Jongeren die een kaartje willen, kunnen vanaf dinsdag 11 oktober om 12.00 uur t/m dinsdag 25 oktober om 12.00 uur  een aanvraag indienen op het Europese jongerenportaal. Wel moeten ze daarvoor een aantal quizvragen beantwoorden. Degenen die in de eerste helft van volgend jaar 18 worden, kunnen zich aanmelden voor de ronde van maart 2023.

Meetups en veel kortingen

De uiteindeliijke winnaars kunnen blijven profiteren van een kortingskaart met meer dan 40 000 kortingsmogelijkheden op het gebied van: openbaar vervoer, cultuur, accommodatie, eten, sport en andere diensten. Zij zullen ook kunnen deelnemen aan DiscoverEU meet-ups. Dat is een initiatief dat in de zomer van 2022 van start is gegaan. Het bestaat uit een boeiend cultureel programma van één tot drie dagen in diverse landen. Overigens is er dit jaar meer geld beschikbaar gesteld voor de gratis treinpassen ter ere van het Europees Jaar van de Jeugd.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
12 september 2022