Skip to main content
Vertegenwoordiging in Nederland logo
Vertegenwoordiging in Nederland
Nieuwsartikel11 oktober 2021

#DiscoverEU nieuwe ronde voor jongeren om een gratis Interrail Pass aan te vragen

Na een coronapauze kunnen jongeren vanaf morgen weer een aanvraag indienen voor een gratis treinpas om door Europa te reizen en diverse culturen te ontdekken in 2022.

Ontdek Europa met een gratis Interrail Pass

Tijdens deze nieuwe ronde worden er 60 000 Interrail Passen weggegeven aan jongeren tussen 18 en met 20 jaar in het kader van het initiatief DiscoverEU. Dit biedt jongeren uit de hele EU de kans om Europa te ontdekken. Denk aan nieuwe culturen, vriendschappen en indrukwekkende landschappen met een verscheidenheid aan steden en dorpen in Europa. Het initiatief verbindt jongeren die elkaar nooit eerder hebben ontmoet.

Aanvraag indienen

Jonge Europeanen die geboren zijn tussen 1 juli 2001 en 31 december 2003, kunnen een aanvraag indienen bij de Europese Commissie. Ook 19- en 20-jarigen kunnen uitzonderlijk een aanvraag indienen omdat hun rondes vanwege de COVID-19-pandemie waren uitgesteld. Succesvolle aanvragers kunnen tussen maart 2022 en februari 2023 maximaal 30 dagen reizen.

Flexibele boekingen

Aangezien nog niet geweten is hoe de pandemie zich zal ontwikkelen, kunnen alle reizigers flexibele boekingen maken dankzij een nieuwe mobiele reispas. De vertrekdatum kan tot op het laatste ogenblik worden gewijzigd. De mobiele reispassen zijn één jaar geldig. De Commissie raadt alle reizigers aan zich op ReopenEU over mogelijke reisbeperkingen te informeren. Jongeren met speciale behoeften worden nadrukkelijk aangemoedigd aan DiscoverEU deel te nemen.

Meer weten? Lees het volledige perbericht.
 

Bijzonderheden

Datum publicatie
11 oktober 2021