Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland
Nieuwsartikel11 oktober 2022Vertegenwoordiging in Nederland

#DiscoverEU 18-jarigen maken kans op gratis Interrail-tickets om door de EU te reizen

Er zijn weer 35 000 gratis Interrail-tickets beschikbaar voor 18-jarigen die op Europees avontuur willen gaan dankzij het EU-initiatief DiscoverEU.

erop uit gaan
©iStock

Dit initiatief is een onderdeel van het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus+. DiscoverEU. Door gratis te reizen door de EU kunnen 18-jarigen diverse Europese culturen ontdekken, nieuwe vriendschappen maken en vreemde talen te leren.

Om een reispas te winnen, moeten scholieren zich uiterlijk 25 oktober om 12.00 uur aanmelden. Daarbij moeten de kandidaten meerkeuzevragen beantwoorden om hun algemene kennis over de Europese Unie en andere EU-initiatieven te testen. Als schiftingsvraag moeten de kandidaten schatten hoeveel op een dinsdag geboren jongeren een aanvraag voor deze ronde indienen. Aanmelden kan via de speciale Jongerensite.

Wie een reispas in de wacht sleept, krijgt ook een DiscoverEU-kortingskaart. De houders van deze nieuwe kaart kunnen meer dan 40 000 kortingen genieten op het gebied van openbaar vervoer, cultuur, accommodatie, voeding, sport en andere diensten in alle deelnemende landen.  Bekijk de speciale website voor meer informatie.

Omdat 2022 het Europees Jaar van de Jeugd is, worden er dit jaar nog meer reispassen weggegeven. Dit jaar zijn er in totaal 70 000 passen beschikbaar. Deze ronde is de tweede ronde dit jaar om kans te maken op een gratis rondje reizen.

Bronnen

Bijzonderheden

Datum publicatie
11 oktober 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in Nederland