Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie
Nieuwsartikel5 oktober 2021Leestijd: 1 min

De strijd tegen antisemitisme in Europa wordt opgevoerd

Om de zorgwekkende toename van antisemitisme in Europa te bestrijden is de Commissie met de allereerste strategie gekomen.

in de synagoge
© AV Dienst EU

Deze strategie omvat maatregelen om de samenwerking met onlinebedrijven op te voeren om antisemitisme online te bestrijden. Evenals acties voor betere bescherming van openbare plaatsen en gebedshuizen. Ook moet er een Europees centrum voor onderzoek naar hedendaags antisemitisme worden opgericht en een netwerk worden opgezet van locaties waar de Holocaust zich heeft voltrokken.

Deze maatregelen zullen worden versterkt door de internationale inspanningen van de EU om het voortouw te nemen bij de wereldwijde strijd tegen antisemitisme. Deze vorm van discriminatie is onverenigbaar met de Europese waarden waarop de EU is gebaseerd. Commissievoorzitter, Ursula von der Leyen zegt hierover.

Omdat antisemitisme de kern raakt van onze waarden: menselijkheid, godsdienstvrijheid, gelijkheid. Antisemitisme is een gif voor onze samenleving. Het is aan ons allemaal om er tegen te vechten. Om het te voorkomen. En om het uit te roeien.

Tegen eind 2022 moeten de EU-landen nationale plannen inleveren bij de Commissie over de gezamenlijke aanpak. Meer weten? Lees het volledige persbericht voor uitgebreide informatie over de maatregelen en de beschikbare middelen.

 

 

 

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
5 oktober 2021